Квест на День народження «Зоопарк»: готовий покроковий сценарій


Опубліковано 20 Червень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Одеса >  Свята >  Квест на День народження «Зоопарк»: готовий покроковий сценарій


Квест на День народження «Зоопарк»: готовий покроковий сценарій

Photo: Freepik


Квест на День народження – чудовий спосіб розважити дитину та її гостей. Він додає відчуття свята та пригод, а придумати і адаптувати квест можна майже до будь-якої тематики. «Діти в місті» пропонують вам готовий квест на тему зоопарку. Це універсальна тема, яка підійде для святкування дня народження як дівчат, так і хлопців.


Читайте також: Де відсвяткувати день народження дитини в Одесі: добірка локацій 2024


Підготовка


Щоб квест вийшов захопливим та цікавим, необхідно приділити увагу не лише завданням, а й реквізиту. Подумайте, як можна тематично прикрасити місце проведення свята, які декорації ви можете придбати, а які зробити власноруч.

Перед тим, як проводити квест обов’язково розкажіть дітям передісторію про таємничий зоопарк. Запропонуйте їм ненадовго перетворитися на маленьких дослідників зоопарку, які шукатимуть скарб.


Ви також можете скористатися готовими сценаріями квестів:


Покроковий сценарій


Крок 1: Відгадай тварину

Роздайте дітям картки, на яких буде опис тварин без їхньої назви. Завдання дітей – назвати та вгадати всіх тварин на всіх картках. Тільки тоді вони зможуть рухатися до наступного завдання.

Приклад: «Я сірий і важу більше 4 тис. кг».

Коли діти відгадали всі картки, скеруйте їх до наступного завдання, яке знаходиться біля «водопою» (ванної кімнати).



Photo: Freepik


Крок 2: Знайди сліди

Підготуйте відбитки лап різних тварин та розкладіть їх у місці, куди прийдуть учасники квесту. Завдання дітей – знайти сліди, що ведуть до наступного завдання. Ви можете вирізати паперові відбитки лап та зробити з них доріжку до наступного завдання. Втім, варто ховати лапки так, щоб їх було не так просто знайти.


Крок 3: Збери пазл

Це завдання можна проводити в будь-якій кімнаті. Завчасно підготуйте пазл із зображенням тварини. Бажано, щоб на цьому пазлі також було вказане наступне місце, з наступним завданням.


Крок 4: Перетворись на кенгуру

Влаштуйте міні-смугу перешкод, яку всі учасники мають подолати. Діти мають стрибати як кенгуру, щоб дістатися до фінішу, де отримають наступну підказку.


Крок 5: Відгадай звуки

Заздалегідь знайдіть в мережі звуки різних тварин. По черзі вмикайте їх дітям, щоб вони відгадували. Спробуйте знайти таких тварин, яких важко відгадати з першого звуку.



Photo: Freepik


Крок 6: Розмалюй тварину

Дайте дітям розмальовки або одну велику розмальовку, яку вони мають розфарбувати на швидкість. Після успішного завершення завдання надавайте їм наступну підказку.


Крок 7: Тварини-пантоміми

Підготуйте картки з назвами різних тварин. Нехай діти по черзі обирають картку і показують пантоміму, щоб їх команда вгадала. Коли всі картки розгадані, дайте дітям наступну підказку.


Крок 8: Хижак чи травоїдний?

Знову використайте малюнки з тваринами. Однак тепер дітям треба вгадати, хто з цих тварин їсть м’ясо, а хто – рослини. Після правильних відповідей слід переходити до останнього завдання.


Крок 9: Пошук скарбів

В останній локації заховайте коробку зі скарбом. Це можуть бути ласощі або невеличкі тематичні подарунки. Діти мають знайти скарб і чесно розділити його між собою.


Загальні поради


  • Не забувайте фільмувати або фотографувати дітей під час виконання квесту. Особливо гарні фото виходять під час активних ігор і дій.
  • Якщо діти дуже швидко проходять завдання або ж їм стає нудно, будьте готові адаптувати завдання та ускладнити їх прямо під час квесту.
  • Під час підготовки квесту увімкніть на повну свою уяву, щоб створити індивідуальні підказки та завдання, які будуть цікаві дітям.
  • Якщо ви бачите, що діти швидко втомлюються, можете створити перерву для перекусу.


Вам може сподобатися наша стаття: Як зробити піньяту: покрокова інструкція






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук