Водоспади України, які варто побачити


Опубліковано 16 Травень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Одеса >  Водоспади України, які варто побачити


Водоспади України, які варто побачити

Photo: Діти в місті


Україна – неймовірна країна для подорожей, адже багата не лише історією та традиціями свого народу, а й також має приголомшливі природні ландшафти. Однією з родзинок будь-якої подорожі на природу може стати водоспад. Україна може похвалитися десятком неймовірних водоспадів, від яких захоплює дух.

«Діти в місті» зібрали для вас невеличкий путівник, який може прикрасити ваш відпочинок.


Водоспад Шипіт


Розташування: Закарпатська область

Цей водоспад розташований у мальовничих Карпатах. Він є одним з найкрасивіших водоспадів України, а також названий одним з семи природних чудес нашої країни. Його висота 14 метрів. Водоспад знаходиться у с. Пилипець й щороку збирає біля себе юрби туристів. Крім споглядання цього природного дива ви знайдете там ще купу розваг.


Вам може сподобатися наша стаття: Де відпочити влітку з дітьми: найпопулярніші напрямки


Водоспад Гук або Женецький водоспад


Розташування: Івано-Франківська область

У самому серці Карпат розташований Женецький водоспад висотою 15 метрів. Він є частиною природного заповідника Ґорґани, тому природа навколо максимально збережена від впливу людей. Цей водоспад по праву вважають одним з найвидовищних в Україні. Не оминить його увагою і ви!



Video: Світ з Родзинкою


Манявський водоспад


Розташування: Івано-Франківська область

А це ще один рекордсмен – найвищий водоспад в Україні. Його висота сягає трохи більше 18 метрів. Гірський водоспад оточений лісами, однак стежка до нього протоптана, тому сміливо можна відправлятися у подорож з дітьми. До речі, поруч з водоспадом розташований стародавній монастир - Манявський скит, який був заснований в 1611 році.



Photo: з відкритих джерел


Джуринський водоспад


Розташування: Тернопільська область

Одне з найкрасивіших місць України. Цим видовищем можна насолоджуватися годинами. Джуринський водоспад розташований біля руїн Червоногородського замку, тому крім природного дива ви ще зможете насолодитися екскурсією з історичною тематикою.



Video: Телекомпанія TV-4


Водоспад Кам'янка


Розташування: Львівська область

Цей водоспад не може похвалитися значною висотою, однак все рівно захоплює своєю красою. Кам'янка є частиною національного природного парку «Сколівські Бескиди», де є кілька сімейних стежок для дослідження краєвидів. До речі, взимку водоспад замерзає і утворює приголомшливі льодові фігури.


Водоспад Пробій


Розташування: Яремче

Цей водоспад розташований у курортному містечку Яремче, на річці Прут. Він не дуже високий, але неймовірно гарний, адже складається з кількох каскадів. Він ще й доволі потужний, тому видає заворожуючі звуки.


Шолохівський (Токівський) водоспад


Розташування: Дніпропетровська область

Більшість водоспадів України знаходиться у західних областях, однак Сходу теж є чим похвалитися. На Дніпропетровщині знаходиться живописний оазис - Токівський водоспад. Він розкинувся серед мальовничих пагорбів і приваблює туристів майже круглий рік. Водоспад розташований біля села Токівське.



Video: Ukraїner


Варто зазначити, що велика кількість неймовірних водоспадів є в окупованому Росією Криму. Це водоспад Джур-Джур в Алушті, водоспади Учан-Су та Срібні струмені. Дослідження водоспадів України може стати незабутнім досвідом для сімейних подорожей.


Читайте також: Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук