Час для творчості: виготовлення ляльок із вторинної сировини


Опубліковано 26 Квітень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Одеса >  Час для творчості: виготовлення ляльок із вторинної сировини


Час для творчості: виготовлення ляльок із вторинної сировини

Photo: Freepik


Створення ляльок з вторинної сировини може стати цікавим та незвичним хобі, адже поєднує в собі творчий компонент та виховання екологічно відповідальної дитини. Створення іграшок з речей, які вже віджили своє «перше життя», може зацікавити як дітей, так і батьків.

«Діти в місті» зібрали для вас декілька цікавих ідей, якими ви можете надихнутися.


Збір матеріалів та підготовка


Перш ніж створити свою першу ляльку, треба визначитися, з якого матеріалу ви будете створювати цей шедевр. Це можуть бути залишки старої тканини, ґудзики, пряжа, шкарпетки, папір, картон тощо. Варіантів безліч, тому обирати вам. Якщо заохочувати творче мислення у дитини, вона може придумати досить незвичні способи використати вторинну сировину.

Буде чудово, якщо перед створенням ляльки ви намалюєте ескіз з пропрацюванням всіх елементів. Це будуть людиноподібні ляльки, тварини чи фантастичні істоти? Візуалізація проєкту перед початком роботи дає змогу працювати більш систематизовано.


Лялька-мотанка з ниток


Розпочати можна з найпростіших ляльок, які робляться за лічені хвилини. Створіть свою ляльку-нитянку та прикрасьте її за власним бажанням.



Video: Чернігівська обласна бібліотека для дітей


Лялька-мотанка з тканини


Цей варіант більш складний. На виготовлення такої ляльки може піти декілька днів. Особливо, якщо прикрашати її вбрання вишивкою. Втім, така лялька стане прикрасою будь-якої оселі.



Video: Оксана Черемхівська


Лялька з пляшки


Ви можете використовувати за основу пластикову або скляну пляшку, поверх якої створювати цікаві наряди, перуки та інші аксесуари.


Лялька зі шкарпетки


Є гарненькі улюблені шкарпетки? То чому ж не зробити з них нову улюблену іграшку.



Video: Гурток з театралізованої діяльності "Казкарик"


Заохочуйте дітей робити своїх ляльок індивідуальностями. Наприклад, додавати їм аксесуари, такі як капелюхи, шарфи або прикраси.


Читайте також: Створюємо повітряного змія: поради та підказки для високого польоту


Лялька з паперу


Варіантів таких ляльок безліч. Ви можете використовувати кольоровий папір або картон від коробки. Також можна використовувати білий папір, а ляльку розмалювати.



Video: Видавництво Навчальна книга — Богдан


Обов’язково спробуйте з дитиною присвятити трохи часу цьому веселому та екологічному заняттю. Такі експерименти позитивно впливають на творчість, винахідливість та вільну гру.


Вам може сподобатися наша стаття: Літні саморобки для дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук