Як вибрати ідеальний телевізор для дому: на що звернути увагу


Опубліковано 11 Квітень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Одеса >  Оглядові статті >  Як вибрати ідеальний телевізор для дому: на що звернути увагу


Як вибрати ідеальний телевізор для дому: на що звернути увагу

Photo: Freepik


Вибір ідеального телевізора для вашого дому може бути складним завданням, особливо, якщо ви не дуже добре розбираєтеся в техніці. При виборі телевізора треба зважати на багато факторів, особливо, якщо ви сподіваєтеся на багатофункціональну техніку.


Якщо ви шукаєте телевізори в Одесі, вам варто відвідати мережу Comfy, де представлений широкий вибір різноманітних плазм.


То на що ж варто звернути увагу під час покупки телевізора? Нумо розбиратися!


Технологія дисплея


Якість зображення напряму залежить від типу технології дисплея. Найчастіше зустрічають такі типи, як LED, QLED і OLED.

  • LED-телевізори давно прийшли на зміну старим плазмам. Вони дозволяють в декілька разів економити електроенергію. Самі телевізори значно зменшилися у розмірах, а якість зображення серйозно зросла. Телевізори з цією технологією майже витіснили з ринку моделі з флуоресцентним підсвічуванням.
  • Телевізор QLED відрізняються технологією квантових точок. Такі телевізори мають високий рівень яскравості, завдяки чому покращується і контрастність. Коли ви дивитеся фільми на телевізорах QLED, ви можете розраховувати на більш чітке і насичене зображення. Ба більше, телевізори QLED відмінно передають кольори, завдяки чому вони максимально наближені до натуральних.
  • Телевізори OLED – це прилади, які працюють без окремого підсвічування, що дозволяє їм зберігати круту якість зображення, але при цьому бути дуже тонкими. Телевізори OLED відомі тим, що передають на екрані глибокі чорні кольори. З цими телевізорами ви отримуєте чітку і яскраву графіку навіть під час перегляду фільмів в темних приміщеннях.


Роздільна здатність екрана



Photo: Freepik


Цей показник впливає на різкість і чіткість зображення. Чим якісніше відео ви можете транслювати на своєму телевізорі, тим більше задоволення отримуватимете від перегляду фільмів та іншого контенту.


Найпоширенішими форматами є:

  • HD,
  • Full HD,
  • 4K Ultra HD,
  • Ultra WQHD.


У магазині Comfy ви знайдете моделі з різною роздільною здатністю.


Розмір екрана та особливості кріплення


Розмір має значення так само, як і місце, де буде стояти або висіти ваш телевізор. Продумайте ці моменти перед покупкою, адже деякі моделі потребують мінімальної відстані для перегляду. Якщо у вашій кімнаті не дуже багато місця, покупка величезного екрана може бути не найкращою ідеєю.

Виміряйте простір, де плануєте розмістити телевізор і обирайте модель, яка не перевантажуватиме кімнату. Зверніть увагу на форму телевізора та можливість закріпити його на стіні.


Додаткові функції


Як відомо, сьогодні телевізори це трохи більше, ніж пристрої для перегляду телебачення. Сучасні плазми мають все для того, щоб фактично замінити вам комп’ютер. Ви можете грати на ньому в ігри, дивитися YouTube та Netflix. Обов’язково обирайте телевізор, який без проблем приєднується до комп’ютера, адже таким чином ви зможете транслювати на великий екран інформацію з вашого ПК або ноутбука. Перевірте також сумісність з Bluetooth, щоб підключати різноманітні пристрої, такі як ігрові консолі, звукові панелі та медіаплеєри.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук