Весняне меню: на які продукти варто звернути увагу


Опубліковано 19 Березень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Одеса >  Весняне меню: на які продукти варто звернути увагу


Весняне меню: на які продукти варто звернути увагу

Photo: Freepik


Весна – це час, коли осінні запаси фруктів та овочів вже закінчилися, а свіжі сезонні ще не виросли. Саме весною організм потребує серйозної вітамінної підтримки, адже пережив зиму і готується до нового циклу життя. Ще один момент – навесні багато хто береться за правильне харчування, щоб встигнути покращити свою фігуру до літа.

«Діти в місті» зібрали поради, які допоможуть вам впровадити здорове та поживне харчування у ваш раціон та раціон вашої родини.


Закриваємо дефіцит


Весною не бажано сильно обмежувати себе в їжі, адже організм і так має дефіцит поживних речовин та мікроелементів. Найкраще, що ви можете зробити, це підтримати себе вітамінним зарядом.

Цитрусові. Всі цитрусові фрукти є відмінним джерелом вітаміну С, який необхідний нам для регенераційних процесів та імунітету. Тому обов’язково включіть у свій раціон мандарини, апельсини, грейпфрути тощо. Таким смаколиком можна сміливо замінити десерт.



Photo: Freepik


Листова зелень. Шпинат, рукола, салати, зелена цибуля – все це сьогодні в наявності на полках супермаркетів. Зелень надзвичайна корисна, адже містить в собі вітаміни К і С, фолієву кислоту, залізо та магній. Її можна додавати до салатів та різноманітних страв.

Ферментовані овочі. Поки ще не дуже доступні свіжі овочі, можна доїдати зимові заготовки – квашені огірки та помідори та іншу консервацію. У ферментованих овочах зберігаються вітаміни та мікроелементи, корисні для роботи кишківника.

Заморожені овочі. Коли немає доступу до свіжих овочів та фруктів, використовуйте заморожені. Їх можна додавати до рису, пасти, м’яса або риби.


Вам може сподобатися наша стаття: Проєкти ферментації: вивчення біології в банці


Вітамінні бомби



Photo: Freepik


Приблизно з середини весни на полицях магазинів з’являються перші свіжі овочі, такі як огірки, молода капуста та редис. Але вже зараз ви можете робити справжні вітамінні коктейлі, які здатні покращити ваше травлення, якість шкіри та настрій.


Смузі з селери

  • 200 гр селери,
  • 1 ківі,
  • 25 гр шпинату.

Змішайте всі інгредієнти та одразу випийте смузі. Пам’ятайте, що вітаміни в смузі зберігають протягом 15 хвилин.


Читайте також: Корисні рецепти смузі для дітей


Також балуйте себе вітамінними шотами, які підтримають ваш імунітет та не дадуть хворіти, коли на вулиці чудова погода.


Вам знадобиться:

  • 2 лимони,
  • 2 апельсини,
  • 100 гр імбиру,
  • 100-200 мл води,
  • 1 ч. л. куркуми,
  • дрібка чорного меленого перцю.

Очистіть лимони та апельсини, помийте та наріжте тоненькими шматочками імбир. Всі інгредієнти подрібніть у блендері, після чого додайте воду, куркуму та чорний перець. Процідіть отриману масу через сито та розлийте по баночках. У вас має вийти близько 10-12 порцій.


Ще один крутий рецепт вітамінної бомби:



Video: Жити Смачно з Надією Феделеш


Обов’язково приділіть увагу своєму здоров’ю весною, адже саме навесні наш організм особливо потребує вітамінної підтримки.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук