Затишна та функціональна маленька кухня: 6 прийомів від дизайнерів


Опубліковано 20 Листопад 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Одеса >  Оглядові статті >  Затишна та функціональна маленька кухня: 6 прийомів від дизайнерів


Затишна та функціональна маленька кухня: 6 прийомів від дизайнерів

Photo: ctrs.com.ua


Якщо ви - власник невеликої кухні, не варто зневірятися. Навіть у цьому випадку рішення є. Маленьке приміщення при грамотному підході можна зробити стильним і функціональним. Як цього досягти, розповімо у статті.


Світлі відтінки в інтер'єрі


Забудьте про темну колірну гамму. Насичені кольори візуально зменшують і так маленьке приміщення. Перевагу краще віддати білому, світло-м'ятному, ванільному та іншим пастельним тонам. Вони візуально розширюють межі кімнати і роблять приміщення світлішим, просторішим.

Якщо хочеться яскравих плям в інтер'єрі, використовуйте їх як гарні акценти. Нехай це буде один випорожнення, ваза на столі, невеликі вкраплення на кухонному фартуху.


Увага на вертикальний простір


Цілком можна задіяти стіни на невеликій кухні. На них мають стелажі, підвісні полички, підставки. В результаті вдається стильно зберігати посуд, спеції, інше кухонне начиння, не займаючи простір внизу і виграти до 1 м², що в невеликій кухні вже добре.


Використовуючи вертикальний простір, комфортно встановлювати вбудовану техніку. Під неї бажано одразу сформувати ніші. Наприклад, органічно і зручно виглядатиме вбудована мікрохвильова піч на рівні грудей чи очей. Трохи нижче можна встановити кавоварку.



Photo: ctrs.com.ua


Використовуйте зону підвіконня


Багато хто при проведенні ремонту незаслужено обділяє увагою це місце. Адже зону підвіконь можна цілком облаштувати під робочу або обідню поверхню. Тут можна вбудувати мийку і встановити дрібну побутову техніку.

Зони з боків вікна можна використовувати для зберігання речей. Достатньо просто облаштувати тут полички чи висувні ящики.


Як бути з обіднім столом


Часто він має вигляд окремого квадратного або круглого острівця. Багато хто примудряється засунути в невелику кухню м'який куточок. Робити це у маленькому приміщенні не варто. Замість стандартного столу використовуйте щось на зразок барної стійки. Її можна закріпити вздовж однієї із стін кухні. В окремих випадках барну стійку можна зробити відкидною. Пообідали, прибрали посуд, склали стільницю.


Уникайте габаритного текстилю на вікнах


Відмовтеся від довгих фіранок до підлоги. Вони візуально з'їдають вільний простір. Краще віддати перевагу стильним ролетам день-ніч, жалюзям, укороченим фіранкам. Головне, щоб вони гармонували із загальним стильовим рішенням.


Використовуйте кутову техніку


Можна придбати варильну поверхню на дві або три конфорки. Це дуже зручно, якщо сім'я невелика. Також можна встановити кутове миття, якщо дозволяють комунікації. Загалом кутовий простір дозволяє заощадити до 1 м², що актуально при площі 5-6 квадратних метрів.

Порада: якщо самостійно важко пропрацювати кожну деталь у невеликій кухні, найміть спеціаліста з дизайну інтер'єрів.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук