Змішане вигодовування: про здоров'я та розвиток дитини


Опубліковано 24 Травень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Одеса >  Харчування >  Змішане вигодовування: про здоров'я та розвиток дитини


Змішане вигодовування: про здоров'я та розвиток дитини

Photo: hipp.ua


Інколи до годування грудним молоком мами потрібно додатково вигодовувати малюка молочною сумішшю. Це може відбуватися з багатьох причин ‒ найрозповсюдженішою з них є проблеми з лактацією у мами або ж наявність метаболічних захворювань у немовля.


Ви можете познайомити дитину з органічним харчуванням від HiPP ще до введення дитячого прикорму.


Розглянемо, які ризики, користь та можливості для малюка це несе.


Ризики та користь змішаного вигодовування для здоров’я дитини


Коли до грудного годування додається харчування молочною сумішшю, мова йде про змішане догодовування. Воно може бути максимально наближеним до природного (коли об’єм годування грудним молоком значно переважає над використанням суміші) або наближеним до штучного (коли у раціоні насамперед переважає молочна суміш).

Грудне молоко ‒ найкраще, найбільш безпечне та корисне харчування для вашого малюка. Проте, не завжди є можливість надавати його дитині у повному об’ємі ‒ саме тут й приходить на допомогу молочна суміш HiPP.


Змішане вигодовування має як позитивні, так і негативні аспекти використання:

  1. Чим більше ви замінюєте груди сумішшю, тим активніше зменшується ваша лактація. Саме тому додавання суміші у раціон має відбуватися за порадою педіатра.
  2. Дуже ранній початок змішаного вигодовування знижує імунітет малюка, адже саме через грудне молоко дитина формує перші імунні зв’язки.
  3. Для малюків з фенілкетонурією або галактоземією суміш стає найбезпечнішим харчуванням, оскільки є формули, розроблені саме під такі особливі потреби.
  4. Формули для змішаного вигодовування містять все необхідне для гармонійного розвитку малюка, тож дитина забезпечується повним набором нутрієнтів з кожною ложкою прикорму.


Зазначимо, що краще за все буде обирати формулу та режим змішаного вигодовування під час консультації з педіатром ‒ так ви зможете знайти майже ідеальний баланс між грудним вигодовуванням та введенням молочної суміші. 


Поради молодим мамам


Photo: hipp.ua


Розглянемо, як краще додавати молочну суміш до раціону вашого немовляти:

  • розпочинайте годування з грудей і пропонуйте суміш вже після їх спустошення;
  • коригуйте об’єм суміші відповідно до віку та потреб малюка ‒ з вирахуванням об’ємів може допомогти педіатр;
  • за можливості надавайте перевагу грудному молоку ‒ особливо активно воно виробляється під ранок, якщо вночі ви вже прикладали немовля до грудей.


Не встановлюйте жорсткий графік годування. Навіть якщо ваше змішане вигодовування більше наближене до штучного, годування за потребою є більш корисним для малюка.

Отримуйте максимум користі для малюка разом з HiPP ‒ асортимент сумішей для змішаного вигодовування розроблено з урахуванням будь-яких потреб у харчуванні немовлят.


Знайти продукцію HiPP можна в аптеці, супермаркеті або спеціалізованому магазині в Києві та будь-якому місті України.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук