Вчимо з дитиною: добірка народних українських пісень


Опубліковано 30 Січень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Одеса >  Вчимо з дитиною: добірка народних українських пісень


Вчимо з дитиною: добірка народних українських пісень

Photo: Freepik


Лише офіційно в Україні нараховується понад 200 тис. народних пісень. А тільки уявіть, скільки творчості наших пращурів не дійшло до наших часів! Щоб нові покоління українців не забували свого рідного, «Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку чудових пісень, які можна вивчити разом з дітьми та підлітками.


«Ой на горі та й женці жнуть»

Вважається, що ця пісня з’явилася десь наприкінці XVII сторіччя. Її пов’язують з такими історичними постатями, як Петро Сагайдачний та Михайло Дорошенко.



Video: Dan Chenko


«Ой ходить сон коло вікон»

Українська колискова, яка зачарувала своєю мелодією весь світ. Деякі дослідники називають легендарну композицію «Summertime» джазовою версією цієї пісні.



Video: Multi Q


«Місяць на небі, зіроньки сяють»

Прониклива пісня про любов, яка окриляє і спонукає вірити у справжнє кохання.



Video: Олександр Порядинський - Фан спільнота


Читайте також: Топ-10 класних мультиків незалежної України


«Зеленеє жито, зелене»

Народна пісня, якою прийнято зустрічати гостей. Широко відомою її зробила естрадна співачка Оксана Білозір та ВІА «Ватра».



Video: Українська естрада


«Розпрягайте, хлопці, коні»

Ця народна пісня була маршем загонів Нестора Махна. Є багато різних версій щодо авторства та появи цієї пісні. За однією з них пісня відома з часів козаччини і несе в собі козацький сенс.



Video: EasternUkrainian


«Ой, не ходи Грицю»

Написання цієї пісні приписують Марії Чурай, напівлегендарній українській народній співачці та поетесі часів Хмельниччини. Вважається, що вона з’явилася у середині XVII сторіччя. Ця пісня здобула всесвітню славу і була перекладена багатьма мовами. Ба більше, за її мотивами було написано американський хіт «Yes, My Darling Daughter». Сьогодні багато виконавців презентують сучасні версії цієї пісні.



Video: NAVKA


«Ой, мамо, люблю Гриця»

Запальна весела пісня, яка в сучасній обробці звучить просто неймовірно.



Video: KOLABA


«Подоляночка»

Народна пісня, знайома багатьом ще з дитячого садочку. Сьогодні ця пісня звучить зовсім по-іншому в сучасній обробці, що ще раз доводить, що українські народні пісні поза часом.



Video: NAVKA


Читайте також: Добірка віршиків для малечі про тварин






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук