Чому Монополія – це корисна гра, яка має бути у кожного?


Опубліковано 25 Жовтень 2022 о 15:00

Блог Діти в місті Одеса >  Різне >  Чому Монополія – це корисна гра, яка має бути у кожного?


Чому Монополія – це корисна гра, яка має бути у кожного?

Photo: bi.ua


Про гру Монополія чула, мабуть, кожна людина, навіть не аматор настільних ігор. Популярність вона завоювала ще у XX столітті, причому у країнах СНД також. Щоправда тоді її найчастіше називали «Менеджер», «Імперія» чи «Бізнесмен». Суть Монополії полягає в тому, щоб розпоряджатися капіталом, який видається на початку гри з метою розорити суперників. Сьогодні ж у Монополію (за даними досліджень) грають понад 500 мільйонів людей з усіх куточків планети, а з гри навіть організовують змагання із пристойними призами. Бажаєте знати про неї ще більше цікавого?


Особливості гри в монополію


Сьогодні на ринку України оригінальну Монополію найчастіше можна зустріти під брендом HASBRO. Ігри та іграшки HASBRO користуються популярністю в усьому світі, а Монополія – одне із найбільш відомих товарів цієї фірми.


Мета цієї гри дуже проста - потрібно вибудувати свій бізнес таким чином, щоб не лише залишитися на коні, а й зробити банкрутами своїх суперників. Банкрутство суперників можна організувати, пропонуючи їм різноманітні послуги.

Видів Монополії сьогодні дуже багато, але найпопулярнішою та улюбленою гравцями залишається все ж таки традиційна версія. У ньому всім гравцям видається стартовий капітал, а ігрове поле заповнюється фішками, хід визначається кидком кубиків.

Переходячи на клітку, яку вкаже кубик, потрібно переглянути картку та вирішити, яку дію виконати – можна купити нерухомість, отримати заробітну плату та навіть сісти у в'язницю. При покупці нерухомості краще викуповувати об'єкти з клітин одного кольору, щоб створити монополію - звідси і пішла назва знаменитої гри. А ось коли гравці потрапляють на клітини з вашими об'єктами, їм доводиться розщедрюватися та оплачувати орендну плату, величину якої ви встановлюєте самостійно.

У грі все ж таки є трохи удачі, адже найчастіше все залежить від того, як «ляже» кубик.


Чому вчить монополія?


Ця гра здатна навчити дитину і навіть дорослого таким знанням та навичкам:

  1. Логічного та поетапного мислення.
  2. Здібності прийняття рішень.
  3. Азам економіки, які будуть не зайвими для будь-якої людини.
  4. Навичкам дипломатії.
  5. Розуміння, що гроші – зовсім не мета, а лише засіб, який допомагає у веденні бізнесу та досягненні інших цілей.


Монополія цілком може стати чудовим подарунком для школяра чи дорослої людини, адже це та сама «класика» світу настільних ігор, яка не тільки не втрачає популярності, а й навпаки стає дедалі актуальнішою. Одержувача подарунка порадує і якість виконання гри, оригінальні фішки та стильний дизайн.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук