Перший ноутбук для дитини: як правильно вибрати


Опубліковано 13 Жовтень 2021 о 14:51

Блог Діти в місті Одеса >  Різне >  Перший ноутбук для дитини: як правильно вибрати


Перший ноутбук для дитини: як правильно вибрати

Photo: Freepik


Тим, хто збирається придбати перший девайс для дитини, потрібно розв’язати головну дилему: взяти найкраще або найменш вартісне? Щоб підліток залишився задоволений подарунком, важливо врахувати всі можливі сценарії й підібрати модель у межах бюджету та очікувань.

Які лептопи ідеальні для юних користувачів і як правильно вибрати перший персональний ноутбук дитині - читайте в цій статті.


Визначте оптимальну вартість девайса


Щоб позначити бюджет покупки, доведеться вивчити характеристики і порівняти ціни на ноутбуки в каталозі https://eldorado.ua/notebooks/c1039096/.

Тут представлені моделі визнаних брендів. Незалежно від вартості вам гарантована якість у разі придбання будь-якого з пристроїв.


А ось можливості ноутів різних цінових категорій дуже відрізняються:

  • бюджетні моделі легко впораються з простими процесами: роботою з текстами, браузерами, месенджерами та плеєрами. При цьому ігри для таких девайсів є практично непосильним завданням;
  • прогресивні, дорожчі варіанти впевнено працюють із графікою в ігрових застосунках, редакторах контенту та онлайн-сервісах.

Щоб ноутбук відповідав мінімальним вимогам 2021 року він повинен мати: 

  • понад 4 ГБ оперативної пам'яті;
  • процесор рівня Pentium або Ryzen і вище;
  • досить місткий накопичувач, понад 256 ГБ. 

Відеокарта підбирається залежно від орієнтації на ігри та графіку. Якщо обійтися без них, то сучасної дискретної карти вистачить для повсякденних потреб.


Подбайте про просунуті характеристики


Photo: Freepik


Щоб точно бути впевненим в актуальності моделі та перспективі багаторічної експлуатації лептопа, вигідно купити Asus ZenBook за посиланням https://eldorado.ua/notebooks/c1039096/17931=89179/.


Лінійка характеризується сучасним залізом, стильним дизайном і прогресивними технологіями. Ці пристрої можна використовувати з різною метою:

  • навчатись чи працювати з документами;
  • спілкуватися відеозв'язком або листуванням;
  • вивчати графічні програми й сервіси;
  • запускати сучасні вимогливі ігри.

І хоча Asus ZenBook мало хто може назвати доступним рішенням, довговічність таких пристроїв – загальновідомий факт. У разі дбайливого використання розраховуйте на 3–5 років стабільної роботи ноутбука.


Як правильно вибрати діагональ для дитини


Photo: Freepik


Для роботи з ноутбуком вдома надайте перевагу великим діагоналям – 17,1 або 15,6 дюйма. Якщо пристрій постійно стоїть на столі і немає потреби його переносити, велика діагональ дає чимало плюсів:

  • менше навантажується зір;
  • зручно працювати з дрібними елементами;
  • комфортніше читати й набирати текст.

А от якщо дитина братиме ноутбук у школу, на відпочинок або прогулянку, краще вибрати компактний і легкий варіант. Ноутбуки діагоналлю екрана 13–14 дюймів все ще практичні у використанні, а їхня вага рідко перевищує 1,5 кілограма. 

Маленький девайс позбавить юного власника від надмірного навантаження на спину й дасть можливість працювати за ним практично в будь-яких умовах: вдома, на навчанні або навіть у транспорті.


*матеріал розміщений на правах реклами





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук