Найкрасивіші природні парки України: онлайн-прогулянки, які допоможуть спланувати відпустку


Опубліковано 19 Лютий 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Одеса >  Найкрасивіші природні парки України: онлайн-прогулянки, які допоможуть спланувати відпустку


Найкрасивіші природні парки України: онлайн-прогулянки, які допоможуть спланувати відпустку

Photo: www.google.com/maps


Зовсім скоро закінчиться зима, а українські парки почнуть цвісти і радувати українців. У нашій країні неймовірно красива природа, яка здатна здивувати навіть найдосвідченішого туриста. Варто тільки придивитися!

Не так давно Міністерство екології України спільно з Google Україна оцифрували національні природні парки. Тепер в будь-який час можна прогулятися по красивих місцях і спланувати весняну і літню відпустку. «Діти в місті» зібрали найкрасивіші парки в одному місці, щоб ви могли зануритися в зелень листя, поки на вулиці лежить сніг.


Національний природний парк «Вижницький»

Почати варто з парку в Чернівецькій області. Тут ви побачите гору Стіжок, урочище Лужки і джерело Бук. Цей парк знаходиться в області Зовнішніх Карпат, в басейні річок Черемош і Серет. У парку активно розробляють туристичні маршрути, які дозволять познайомитися з цим дивовижним краєм.


Національний природний парк «Ужанський»

Парк «Ужанський» знаходиться в Карпатах. Величезна площа парку охороняється на міжнародному рівні, щоб зберегти унікальну природу. У цьому парку знаходиться дуб Чемпіон, вік якого налічує близько 1100-1200 років.


Національний природний парк «Гуцульщина»



Photo: www.google.com/maps


Цей парк розташований в Івано-Франківській області. Тут можна відвідати музей «Бджільництво Гуцульщини», побувати в маєтку Святого Миколая і насолодитися красою природи на полонині Росохата.


Національний природний парк «Сколівські Бескиди»

«Сколівські Бескиди» розташовані у Львівській області. Вас чекають незабутні емоції, якщо ви відвідаєте Крушельницьке лісництво, палац Гредлів і побуваєте на Мертвому озері.


Національний природний парк «Зачарований край»

Західна Україна славиться своєю неймовірною природою. Тому там так багато природних парків. «Зачарований край» знаходиться в Закарпатській області. Вас чекає захоплюючий піший маршрут, під час проходження якого ви побачите болото «Чорне багно», геологічний заказник «Зачарована долина» з рідкісними формами скельного рельєфу, а також букові ліси.


Читайте також: Топ-7 незвіданих місць України: куди поїхати на вихідних


Національний природний парк «Черемоський»



Photo: www.google.com/maps


Ще один парк в Чернівецькій області, де ви знайдете Церкву святого Іоанна Хрестителя, зможете насолодитися дикою природою і красивими видами.


Національний природний парк «Голосіївський»

А цей парк знаходиться прямо в Києві. У південній частині міста зберігся куточок незайманої природи, де розташовані не тільки природні пам'ятки, а й об'єкти культурної спадщини. Саме тут знаходиться Феофанія, Конча-Заспа, Пуща-Водиця та інші відомі своєю красою місця.


Національний природний парк «Карпатський»



Photo: www.google.com/maps


Цей парк, розташований в Івано-Франківській області, знають всі. Саме тут знаходяться скелі Довбуша, водоспад Пробій і гора Маковиця. Незабутньої краси пейзажі парку не залишать нікого байдужим.


Мезинський національний природний парк

Парк розташований в Чернігівській області та презентує північ України. Обов'язково відвідайте «Мезинську Швейцарію», пройдіться до дуба Мазепи. На території парку, крім природних пам'яток, розташовано близько 50 пам'ятників археології.


Національний природний парк «Нижньосульський»

«Нижньосульський» розташований в центрі України, в Черкаській області. Саме в цьому місці зупиняється велика кількість водоплавних птахів, а Сульська затока є місцем відновлення популяції риб.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук